Header image

Andalusië-Almeria

  Home I Omgeving I Activiteiten I Sierra Nevada I Steden I Andalusië I Reserveren & Prijzen I Contact & Links I Review
   
 
Sierra Nevada

Wilt u een dagje wandelen of skieën dan is de Sierra Nevada hiervoor uitermate geschikt en makkelijk in ca 1 1/2 uur te bereiken vanaf El Chopo! In het dorp Pradollano vind je alle voorzieningen die je nodig hebt voor een dagje skieën. Zoals skiverhuur en 19 skiliften in de omgeving.

"Sierra Nevada" betekent besneeuwde bergketen. De Mulhacén is de hoogste bergketen van het gehele Iberisch Schiereiland. Het gebied torent hoog boven Granada uit en is vanuit deze plaats gemakkelijk te bereiken.

In tegenstelling tot andere bergmassieven zijn in de Sierra Nevada voornamelijk enigzins afgeplatte vormen te zien die een sterk contrast vormen met de scherpe pieken van bijvoorbeel de Pyreneeën. Dit komt door de oudheid van het gebergte.

In het natuurpark vindt u een mix van vegetatie die enerzijds typisch is voor een hooggebergte en anderzijds voor een mediterraans klimaat. Het gebied heeft iets weg van een hooggelegen woestijn of een subalpiene steppe. Het is dan ook bijzonder wandelen in de Sierra Nevada. Het aparte landschap zorgt voor vele unieke vergezichten en het gebied kan een zeer verlaten indruk maken. Laat u echter niet verrassen door het klimaat. In tegenstelling tot het laagland van Andalusië kan het door de alpine omstandigheden erg wisselvallig weer zijn! Informeer voor u een tocht gaat maken naar de weersomstandigheden en kleedt u zoals dat voor een bergachtige omgeving noodzakelijk is.

De Sierra Nevada is het zuidelijkste skigebied van Europa en heeft de meeste zonuren van Europa. Deze bergketen heeft de hoogste bergen van het Spaanse vasteland, 61 km aan skipistes bestaande uit 45 pistes en 6 off-piste routes.  In het weekend kun je er zelfs ‘s nachts skiën!
Sierra Nevada is een uitermate geschikt skigebied voor zowel beginnende als gevorderde skiers. Brede pistes om het skien onder de knie te krijgen, maar ook gevorderde pistes en een snowboardparadijs.
Vanuit Sierra Nevada heeft u bij mooi weer vanaf de Veleta (op ca. 3300 m. hoogte) een magnifique uitzicht over de Middelandse Zee en Afrika! Sierra Nevada beschikt ook over sneeuwkanonnen die ervoor zorgen dat u hier nog tot laat in het seizoen kunt skien.
Er heerst een goede sfeer in dit skigebied. Deze sfeer wordt mede verkregen door een echte apres-ski met (tapas) bars, restaurants en discotheken. Ook kunt u enkele keren per week 's avonds skien op de verlichte piste El Rio.