Header image  

Andalusië-Almeria

  Home I Omgeving I Activiteiten I Sierra Nevada I Steden I Andalusië I Reserveren & Prijzen I Contact & Links I Review
     
Andalusie

Het koninkrijk Spanje is 12 keer zo groot als Nederland en heeft bijna 41 miljoen inwoners. Het land bestaat uit 17 regio's, waarvan Andalusië de meest zuidelijke is. Vanuit Afrika kwamen de Moren in 711 Spanje binnenvallen, en ze heersten er ruim achthonderd jaar. Na de 13e eeuw werd het Islamitische Spanje weer ingenomen door de Christenen, op één stad na: Granada bleef tot 1492 Moors. Andalusië is de meest zuidelijke provincie van het Spaanse vaste land. De provincie grenst aan de Atlantische Oceaan en aan de Middellandse Zee die met elkaar worden verbonden door de straat van Gibraltar. De strategische ligging heeft in het verleden veel veroveraars naar dit stukje Spanje gebracht. De overblijfselen van de Moren zijn nog duidelijk in het hedendaagse straatbeeld te zien. Historische bouwwerken uit die periode zijn prachtig geconserveerd. Het Alcázar in Sevilla, de Mezquita in Cordoba en het Alhambra in Granada zijn slechts enkele voorbeelden. Rond Granada ben je tevens in de Sierra Nevada, een prachtige bergketen met moderne skistations, waar je in de winter kan skiën terwijl men op 2 uur rijden aan de kust in de zon ligt. Dit geeft al aan hoe gevarieerd het landschap in Andalusië is. Dit deel van Spanje is eigenlijk het Spanje dat iedereen kent: de flamenco, tapasbars en stierenvechten zijn hier zeer populair. Een van de oudste arena's voor het stierenvechten is te zien in het bergdorp Ronda dat boven op de top van een berg is gebouwd. Je kan het dorp bereiken via een eeuwenoude stenen brug die 100 m. boven een ravijn hangt. Deze historische plaatsen kan je met dagtrips of meerdere dagtrips kunt bereiken, zodat strand en cultuur en uitgaan prima te combineren zijn.

Vakantie Andalusië - Costa de Almería

Costa de Almería heeft zon, héél veel zon. Deze zuidelijke Costa telt dan ook de meeste zondagen van heel Spanje, maar liefst 320 dagen per jaar! Dus in welke tijd u deze regio ook bezoekt, de kans is zeer groot dat u geen wolkje zult zien.

Vanuit de Costa de Almería kunt u tevens geweldige excursies maken, welke een goed beeld geven van deze Spaanse regio. De Arabische invloeden treft u bijvoorbeeld aan in de prachtig stad Granada of het indrukwekkende Alhambra. Direct naast de Costa de Almería vindt u een groot nationaal park, 'Sierra Nevada' genaamd. Hier treft u unieke flora en fauna aan.

Buiten het Nationale park om is de vegetatie, mede vanwege de weinige neerslag, niet heel variërend. Dit zorgt echter wel voor een spectaculair landschap. Om deze reden zijn er dan ook diverse country films opgenomen en kunt u zich hier als een echte cowboy of cowgirl voelen. Wat Almeria ook kenmerkt zijn de velden waar al het fruit en groente wordt verbouwd. Wat uiteraard niet mag ontbreken, zijn de fijne zandstranden. Hier zijn de stranden breed, uitgestrekt & schoon. Wellicht maakt dit totale plaatje de Costa de Almería wel zo bijzonder!